top of page

867-5309 / Jenny - Tommy Tutone


Το "867-5309 / Jenny" είναι ένα τραγούδι του 1981 που γράφτηκε από τον Alex Call και τον Jim Keller και ερμήνευσαν οι Tommy Tutone. Κυκλοφόρησε στο άλμπουμ Tommy Tutone 2, από την Columbia Records. Έφτασε στο νούμερο 4 στο Billboard Hot 100 chart τον Μάιο του 1982, και στο νούμερο 1 στο Billboard Hot Mainstream Rock Tracks τον Απρίλιο 1982.


Για χρόνια, οι Tommy Tutone χρησιμοποίησαν την ιστορία ότι υπήρχε η Τζένη και μάλιστα είχε ένα στούντιο ηχογράφησης. Είχαν πει επίσης ότι το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από ένα πραγματικό κορίτσι που το μέλος της μπάντας Tommy Heath συναντήθηκε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και το 867-5309 ήταν ο αριθμός τηλεφώνου των γονιών της. Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, αλλά τους έδινε πολύ περισσότερη δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό, καθώς ήταν οι ιστορίες αυτές ήταν πικάντικες.


Αυτό το τραγούδι λοιπόν αφορά έναν άντρα που παίρνει τον αριθμό της Jenny από τον τοίχο ενός μπάνιου. Δεν μπορεί να βρει το θάρρος να την καλέσει, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να την αποκτήσει, αν ποτέ το βρει.

Ο τραγουδοποιός Alex Call εμπνεύστηκε το τραγούδι ενώ άραζε κάτω από μια δαμασκηνιά. Είχε πει ο ίδιος: “Παρά την όλη παραφιλολογία, στην πραγματικότητα εμπνεύστηκα το τραγούδι Jenny , και τον αριθμό τηλεφώνου και τη μουσική και όλα αυτά απλά αράζοντας στην αυλή μου. Δεν υπήρχε Jenny. Δεν ξέρω από πού προήλθε ο αριθμός, απλά προσπαθούσα να γράψω ένα ροκ τραγούδι 4 συχορδιών και απλά το έγραψα. Αυτός ο φίλος μου, ο Jim Keller, ο οποίος είναι ο συν-δημιουργός του κομματιού, ήταν ο κύριος κιθαρίστας στους Tommy Tutone. Σταμάτησε εκείνο το απόγευμα και μου είπε, «Α, υπάρχει ένας αριθμός κοριτσιού γραμμένος στον τοίχο του μπάνιου» και γελάσαμε πάρα πολύ. Είπα, "Αυτό είναι το σωστό, είναι αυτό ακριβώς." Το ηχογράφησα. Είχα το όνομα και τον αριθμό, και ήταν στα ίδια σημεία, "Jenny ... 867-5309." Όλα πήγαιναν τέλεια, αλλά είχα ένα τυφλό σημείο στη δημιουργική διαδικασία, δεν συνειδητοποίησα ότι θα ήταν ο αριθμός ενός κοριτσιού στον τοίχο του μπάνιου.”


Ο Alex Call προφανώς εννοεί ότι το όνομα Jenny και ο αριθμός ταίριαζαν άψογα με το ριφάκι που έγραφε. Είχε πει επίσης “Όταν εμφανίστηκε ο Jim, γράψαμε τους στίχους σε 15 ή 20 λεπτά, ήταν προφανείς. Ήταν απλά ένα διασκεδαστικό πράγμα, ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα γίνει όντως τραγούδι. Στην πραγματικότητα, ακόμα και αφού οi Tommy έβγαλαν το δίσκο και το "867-5309" κυκλοφόρησε, δεν είχε πολύ μεγάλη προώθηση, αλλά ήταν ένα από αυτά τα τραγούδια που είχε απήχηση και έμεινε στα charts. Ήταν στα charts για 40 εβδομάδες.”

Το τραγούδι προκάλεσε μια μανία στους ακροατές οι οποίοι καλούσαν στο 867-5309 και ζητούσαν τη "Τζένη". και προφανώς είχε βαθιά επίδραση σε όποιον έτυχε να έχει αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και σε πολλά κορίτσια που με το όνομα Τζένη.


Είχε αναφέρει επίσης ο Alex Call “ Νομίζω ότι ένα γυμνάσιο κάπου στο Κεντάκι είχε τον αριθμό και έλαβαν 50.000 κλήσεις σε μια εβδομάδα ρωτόντας τους αν " Είναι η Jenny εκεί;"

Πολλές γυναίκες μου έχουν πει ότι χρησιμοποιούν το όνομα και τον αριθμό σαν τρόπο αποφυγής ενοχλητικών, κάτι που πιστεύω ότι είναι πραγματικά υπέροχο. Ένας άντρας ξυπνά με πονοκέφαλο, ήταν ενοχλητικός με κάποιο κορίτσι σε ένα μπαρ χθες το βράδυ, ανοίγει ένα διπλωμένο κομμάτι χαρτί και είναι γραμμένο το «Jenny - 867-5309».

Έχω γνωρίσει μερικές κοπέλες με το όνομα Jenny που είπαν, "Ω, είσαι ο τύπος που κατέστρεψε τα χρόνια του γυμνασίου μου."

Οι περισσότερες βέβαια είναι χαρούμενες που υπάρχει το τραγούδι. "


Αξίζει να αναφερθεί ότι η φημολογία για το συγκεκριμένο νούμερο είναι τεράστια και ακόμα και σήμερα άνθρωποι που ακούνε το τραγούδι καλούν τον συγκεκριμένο αριθμό.

Καλέστε λοιπόν κι εσείς και ποιος ξέρει μπορεί να καταφέρετε να μιλήσετε με την Jenny!31 views0 comments
  • Facebook
  • Instagram
  • SoundCloud
bottom of page